WebDesignBG
- Да, ще бъде с модерен дизайн!
0878 132 123
- Да, ще се вижда добре и на смартфона!
02 927 74 62
- Да, ще имате пълен контрол!
0878 132 123
- Да, правили сме подобни на Вашия!
02 927 74 62
- Да, сайта е уникален и e правен за вас!
0878 132 123
- Да, ще го правим докато го харесате!
02 927 74 62
- Да, сайта ще бъде оптимизиран!
0878 132 123
- Да, цената е нормална!
02 927 74 62

ДИЗАЙН НА УЕБ САЙТ


Дизайн на уебсайт
Дизайн на уебсайт

Сърфирайки в интернет, Вашите посетители имат изключително голям избор. Ето защо е важно Вашия сайт да е функционален и с приятна визия, за да може да задържи вниманието на потребителя и да спечели доверието му. Затова най-важното нещо е съдържанието на Вашия уеб сайт да съдържа достъпната и полезна за тях информация.

Дизайн

Дизайнът на един уеб сайт трябва да е красив, но и лесен за работа, и интуитивен. Потребителите трябва да могат лесно да намерят информацията или продукта, заради които са Ви посетили. Имайте предвид, че сайта Ви не е просто рекламна брошура, а предоставяне на много по-цялостна информация за Вашите продукти или услуги. Задачата на нашите уеб дизайнери е да изградят сайт с приятна визия, полезен за потребителя и лесен за ползване.

Структура

Добре е сайта да се структурира така, както е структуриран например Вашия склад или Вашия офис. Така посетителите ще добият съвсем ясна представа какви точно продукти и услуги предлагате и с какво може да им бъдете полезни. Научете повече за най-добрите практики, следвани от УебДизайнБГ при изработката на сайтове и онлайн магазини.

Начална страница

Началната Ви страница на Вашия уеб сайт е в повечето случай първата, която Вашият посетител вижда. Ето защо съдържанието и външния вид на главната страница е от особена важност. Имате само 10-ина секунди, в които да спечелите доверието на потребителя и да го убедите, че не е сбъркал, като е кликнал на Вашия линк. Бързината на зареждане и наличието на добре работеща мобилна версия става все по-важен фактор с нарастващата употреба на мобилни устройства като таблети и смарт телефони.

Текстовото съдържание на сайта

Най-важното нещо в един интернет сайт са текстовете. Имайте предвид, че посетителите може да нямат време да четат Вашите 63 абзаца с текст. Затова напишете в началото най-важното. После може да разгърнете описанието като предложите повече подробности и уточнения.

Така посетителите Ви ще прочетат първо същественото и ако ги интересува, ще искат да продължат със следващата порция разяснения без да се чувстват отегчени да си губят времето с четене на много текст, който в крайна сметка могат да намерят за безинтересен за тях.

При списването на текстовете е важно предварително да сте проучили кои са ключовите думи във Вашата ниша. Единствения начин да се класирате в google по дадена ключова дума или фраза е тя да присъства в съдържанието! Заглавията на статиите и страниците трябва да са ясно отделени от основния текст и също трябва да съдържат в себе си най-важните ключови думи.

Подтикнете посетителя към действие – покупка, заявка, телефонно обаждане или каквото целите с изработката на сайта Ви. За целта употребявайте “call to action" фрази като например:

  • "Поръчайте продукт Х с отстъпка!"
  • "За запитвания и консултации свържете се нас на тел"
  • "Купи продукт Х сега от (бранд)"
  • "Попълнете контактната ни форма за да направите заявка"

Моля, не ползвайте 12 различни шрифта и 6 цвята за Вашите текстове. Това дразни и отблъсква посетителите, и най-много да получат епилепсия.

Връзки в уеб сайта

Ползвайте описателни връзки, които помагат не само на посетителите да се ориентират какво следва, ако кликнат на линка, но и на търсещите машини, които обръщат голямо внимание на тези описания. Добра практика е текста на линка (анкор текст на връзката) да дублира заглавието на страницата, към която води. Това е една от предпоставките за класиране на челни позиции в органичните резултати на търсачки като Google, Bing и Yahoo.

Навигация на сайта

Най-важното нещо за менюто на сайта е да ясно. Най-важните Ви категории трябва да се виждат лесно, за да могат онлайн потребителите да се ориентират веднага. Те нямат цялото време на света и бързо губят интерес, ако навигацията на сайта не е интуитивна и не могат бързо да намерят търсения продукт или услуга.

Не забравяйте че основната цел на Вашия сайт е да продава. Телефонния Ви номер трябва да е на видно място, а специално внимание трябва да отделите и на страницата за контакти

Разделителна способност

За съжаление не всички хора имат Вашите възможности и могат да си позволят Вашия страхотен 29 инчов FULL HD монитор, на който всички уеб сайтове изглеждат миниатюрни. А най-важният Ви посетител не сте Вие, а Вашия следващ клиент. И ако той е от тези 15 % с монитор с разделителна способност 1024/768 пиксела, ще се радва да не скролва наляво и надясно, а да сте помислили за него предварително.

УебДизайнБГ ще направи сайта Ви с адаптивен дизайн, който позволява на посетителите да виждат еднакво добре съдържанието на Вашите страници както на техните компютри, така и на мобилните им телефони или таблети. А да не забравяме, че посетителите, които отварят сайта Ви от мобилни устройства, се увеличават прогресивно с всеки изминал месец!

Ще се радваме УебДизайнБГ да Ви помогне да изградите един успешен уеб сайт, който да привлича вниманието на Вашите клиенти и да им е полезен.

Уебдизайнбг ЕООД

  • Индивидуален уеб дизайн
  • Уеб сайтове и онлайн магазини с пълен административен панел
  • Прибавяте, редактирате, триете по всяко време
  • Просто и лесно, не са нужни специални умения
  • Имате пълен достъп до сайта: видове, разделения, страници, тесктове, снимки, файлове, контакти
За контакти
гр. София, ж.к. Люлин 6, бл.647
Телефон: 02 927 74 62, Мобилен: 0878 132 123
Facebook Twitter LinkedIn LinkedIn
© Логото на Уебдизайнбг ЕООД WebDesignBG е създадено през 2005 година