WebDesignBG
- Да, ще бъде с модерен дизайн!
0878 132 123
- Да, ще се вижда добре и на смартфона!
02 927 74 62
- Да, ще имате пълен контрол!
0878 132 123
- Да, правили сме подобни на Вашия!
02 927 74 62
- Да, сайта е уникален и e правен за вас!
0878 132 123
- Да, ще го правим докато го харесате!
02 927 74 62
- Да, сайта ще бъде оптимизиран!
0878 132 123
- Да, цената е нормална!
02 927 74 62

ОПТИМИЗАЦИЯ ЗА ТЪРСАЧКИ SEO ОПТИМИЗАЦИЯ


Оптимизация за търсачки (SEO оптимизация)
Оптимизация за търсачки (SEO оптимизация)

Ще се радваме Уебдизайнбг ЕООД да изработи за вас един добре оптимизиран уебсайт с приятна визия. Добре структурираните и оптимизирани сайтове и онлайн магазини имат огромен потенциал да достигнат до хиляди нови за вас клиенти. Ние ще приложим най-добрите съвременни практики в SEO оптимизацията, с което поставяме основата за Вашия успех и развитие!

Тук може да научите повече за факторите, оказващи влияние върху позиционирането на уеб сайта Ви при търсене от страна на потребители.

Текстове и съдържание на сайта

Най-важното нещо, което може да помогне на Вашия сайт да се позиционира добре в търсачките, е съдържанието му. Целта на търсачките е да предоставят възможно най-релевантната и полезна информация според търсенето на потребителя. Ето защо, за да се позиционирате добре в Google е важно текстовете на сайта Ви да съдържат всички важни ключови думи и да са напълно уникални.

Не се колебайте да пишете статии, да въвеждате новини и информация за Вашата дейност, да споделяте с посетителите новостите във Вашата сфера. Така и търсачките ще разберат, че сайта Ви не е статичен, а го обновявате и се грижите за него добавяйки нова информация за Вашите посетители. Заглавията на страниците Ви са от съществено значение и трябва да съдържат ключови думи, но трябва и да са смислени. Ако нещо в сайта Ви няма смисъл за посетителите, то няма да има смисъл и за търсачките.

Снимки

Качвайте снимки, като не забравяте да сложите заглавия и кратки описания на снимките. Ако снимките са важна част от сайта Ви, може всяка снимка да има собствена страница, със свое собствено заглавие и описание.

Компресирайте снимките, за да могат и потребителите с мобилни устройства да разгледат сайта Ви. Мобилните устройства имат по-слаба интернет връзка и ако сайта зарежда бавно, хората ще напуснат преди да се е отворил.

Мета тагове

Към настоящия момент е важно всяка една страница от сайта Ви да има уникални мета заглавия и описания на страниците си. Мета ключовите думи, от няколко години насам не оказват никакво влияние върху класирането в Google. Не забравяйте, че копирането на текстове и части от други сайтове носи риск от наказание и не води до добри резултати. Ако Вие видите някъде копирана Ваша статия или информация и решите да си потърсите правата, то търсачката ще премахне копираната статия от резултатите при търсене.

Още за ключовите думи и мета таговете в един уебсайт.

Входящи и изходящи линкове

Ползвайте линкове към Ваши вътрешни страници умерено, няма нужда на всяко изречение да имате 13 линка, водещи до една и съща статия. Идеален вариант е така да са подредени линковете Ви, че да водят до подтикване на действие от страна на посетителя, например поръчка на нещо или заявка за оферта.

А що се отнася до външните линкове, които водят до Вашия сайт, търсете линкове от релевантни и високо-авторитетни източници. При линк билдинга правилото за колкото повече, толкова по-добре вече не важи!

Няколко фактора, за които да внимавате при изграждането на връзки към сайта:
  • Линкове от авторитетни и релевантни сайтове имат най-добър ефект.
  • Внимавайте с реципрочните връзки, ако прекалите класирането на сайта Ви може да пострада.
  • Внимавайте и за анкор текста на връзките - прекомерна употреба на едни и същи ключови думи във текста на линковете може да Ви докара наказание от Google Penguin алгоритъма.
  • Наблегнете на качеството, а не на количеството линкове - ако в даден сайт има много реклами, счупени бази данни, връзки от казино, фармация или сайтове за възрастни - бягайте надалеч!

Домейн на уеб сайта

Домейнът е добре да съдържа важни за дейността Ви ключови думи. Но преди всичко наблегнете на уникално име, което да се помни лесно от клиенти. Така с времето ще успеете да изградите собствен бранд. Например домейнът speedy.bg е много по-добре запомнящ се от transportni-uslugi.com! Плащайте си навреме домейна, за да не Ви забравят търсачките завинаги.

Как да изберем домейн на уебсайта си.

Анализ на посещенията

Регистрирайте се в Google Analytics и Google Webmaster Tools, за да имате пълна представа от къде идват посетителите на уеб сайта Ви, по кои ключови думи Ви намират и дали сайта Ви изпълнява целите си. Това ще Ви помогне и да взимате правилните решения за промяна на съдържанието на сайта, когато сметнете това за необходимо.

Анимации и скриптове

Екипа на УебДизайнБГ Ви препоръчва да се въздържате от ползване на сложни анимации, вместо това може спокойно да ползвате Javascript библиотеките от сорта на jquery, за да постигнете добри ефекти и в същото време да не пречите на търсачките да виждат съдържанието на страниците Ви.

Карта на сайта

Картата на сайта ще помогне както на посетителите Ви да намерят нужната им информация, така и на търсещите машини да научат за Вашите последни статии, за да могат да ги индексират.

Уебдизайнбг ЕООД

  • Индивидуален уеб дизайн
  • Уеб сайтове и онлайн магазини с пълен административен панел
  • Прибавяте, редактирате, триете по всяко време
  • Просто и лесно, не са нужни специални умения
  • Имате пълен достъп до сайта: видове, разделения, страници, тесктове, снимки, файлове, контакти
За контакти
гр. София, ж.к. Люлин 6, бл.647
Телефон: 02 927 74 62, Мобилен: 0878 132 123
Facebook Twitter LinkedIn LinkedIn
© Логото на Уебдизайнбг ЕООД WebDesignBG е създадено през 2005 година