WebDesignBG
- Да, ще бъде с модерен дизайн!
0878 132 123
- Да, ще се вижда добре и на смартфона!
02 927 74 62
- Да, ще имате пълен контрол!
0878 132 123
- Да, правили сме подобни на Вашия!
02 927 74 62
- Да, сайта е уникален и e правен за вас!
0878 132 123
- Да, ще го правим докато го харесате!
02 927 74 62
- Да, сайта ще бъде оптимизиран!
0878 132 123
- Да, цената е нормална!
02 927 74 62

МЕТА ТАГОВЕ И КЛЮЧОВИ ДУМИ НА УЕБ САЙТ

Към настоящия момент е важно всяка една страница от сайта Ви да има уникални мета заглавия и описания на страниците си.

Мета ключовите думи, от няколко години насам не оказват никакво влияние върху класирането в Google.

Не забравяйте, че копирането на текстове и части от други сайтове носи риск от наказание и не води до добри резултати. Ако Вие видите някъде копирана Ваша статия или информация, може да си потърсите правата и в резултат търсачката ще премахне копираната статия от резултатите при търсене.

Планиране и рисърч

Търсачките имат за главна цел когато някой потърси една или две думи, да му покажат статия или страница, която според тях отговаря напълно на търсеното нещо. За целта в нашата статия ще ползваме ключовите думи, които мислим, че той ще потърси, на няколко съществени за всяка страница места. Но може би преди това, още преди да напишем текст, трябва да знаем кои са най-често търсените неща в тази област. Идеалният вариант е ние да си измислим тези 5-6 ключови думи, за които ще пишем. Ако ни трябва помощ, винаги може да се обърнем към Гугъл, който услужливо е направил специален безплатен инструмент по въпроса - http://adwords.google.com/keywordplanner (Трябва да имате валиден AdWords акаунт, за да го ползвате). Там ще получим идеи и за синоними и заместители, които може да ползваме.

След като сме избрали думите, ще трябва да ги поставим тук-там в сайта, без да прекаляваме, за да не сметне търсачката нашата статия за СПАМ и да си направим лоша услуга. Честото и в повечето случаи излишно повтаряне на едни и същи думи е известно като Keyword stuffing.

Избраните ключови думи ще включим на няколко важни в уеб сайта места:

HTML тагът <title>

Най-важното място за поставяне на ключови думи в нашата статия. Това ще е вторият таг в нашата <head> секция след този, в който посочваме на какъв език е статията. Ето и някои основни правила за тагът <title>:

Сложете ключовата дума в началото на тага. Ако за нас е особено важен и нашият бранд, може да добавим него в края на тага. За разделител може да ползваме |, >, -, :.

Дължината да е до 50-60 символа с празните места, когато това е възможно разбира се. Когато потърсите нещо в Гугъл, той показва определен брой пиксели от заглавието в резултатите. Гугъл има практика да променя заглавието на страницата, ако не му хареса, което значи, че според него съдържанието на тази статия не отговаря на заглавието, което сме избрали. В такъв случай е добре да променим заглавието или съдържанието така, че да ги направим релевантни едно на друго.

И най-важното – направете заглавието полезно за посетителите, а не за търсачката. Ако е полезно за тях, не се съмнявайте, ще е полезно и за нея.

Мета тагът description

В него описваме точно съдържанието на страницата, правим кратко резюме на това, което ще намерят посетителите в нея.

Стремете се да не е дълго, защото търсачките ще покажат само първите 140-150 символа от него. Ако трябва да е дълго, да сложим най-важното в началото.

Ползвайте синоними и заместители на ключовите думи, които ползвахте в заглавието.

Всяка страница от сайта ни трябва да има собствено, уникално описание, което не се дублира с това на друга страница.

HTML таговете <H1>, <H2>, <H3>, <H4>, <H5>, <H6>

Те показват йерархията на заглавията и секциите в страницата. Тя трябва да има точно един <H1> таг, в който има същите или подобни ключови думи като <title> тагът. Ако решим да са различни, <H1> трябва да е по-кратък и фокусиращ.

Страницата ни може да съдържа един или повече от другите HEADER тагове, но е важно да са структурирани и подредени един спрямо друг.

Име на снимка и нейния alt атрибут

Някои препоръчват ползването на ключова дума в името или пътя на снимката, но аз мисля, че това няма никакво значение. ALT атрибутът обаче има. Трябва да е описателен за снимката и да указва какво има на нея.

<B> и <STRONG> тагове някога са имали ефект, в момента мисля, че нямат. Да ги ползваме заради читателите и за тяхно улеснение.

Да не забравим да споменем, че трябва да избягваме ползването на едни и същи ключови думи в различни статии на един и същ сайт, защото това ще накара Гугъл да раздели доверието си към дадена ключова дума за нашия сайт. Терминът за това е keyword cannibalization. Но нека имаме една статия, която излиза в предните резултати на търсачките, пък като правим втората, ще внимаваме :).

Фактори, влияещи за по-добро позициониране в търсачките

Как да изберем домейн на уеб сайта си

Уебдизайнбг ЕООД

  • Индивидуален уеб дизайн
  • Уеб сайтове и онлайн магазини с пълен административен панел
  • Прибавяте, редактирате, триете по всяко време
  • Просто и лесно, не са нужни специални умения
  • Имате пълен достъп до сайта: видове, разделения, страници, тесктове, снимки, файлове, контакти
За контакти
гр. София, ж.к. Люлин 6, бл.647
Телефон: 02 927 74 62, Мобилен: 0878 132 123
Facebook Twitter LinkedIn LinkedIn
© Логото на Уебдизайнбг ЕООД WebDesignBG е създадено през 2005 година