WebDesignBG
- Да, ще бъде с модерен дизайн!
0878 132 123
- Да, ще се вижда добре и на смартфона!
02 927 74 62
- Да, ще имате пълен контрол!
0878 132 123
- Да, правили сме подобни на Вашия!
02 927 74 62
- Да, сайта е уникален и e правен за вас!
0878 132 123
- Да, ще го правим докато го харесате!
02 927 74 62
- Да, сайта ще бъде оптимизиран!
0878 132 123
- Да, цената е нормална!
02 927 74 62

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДОМЕЙН НА УЕБ САЙТА СИ

Когато стартирате нов уеб сайт, едно от най-важните решения, които трябва да вземете, е да изберете домейн за вашия сайт. Ето някои съвети за правилен избор на домейн име

Ключови думи

Потърсете най-търсените ключови думи във вашия бизнес и помислете дали домейнът може да съдържа някои от тях, по отделно или в съчетание една с друга. Като разбира се е важно името да описва най-точно предметът на дейността ви и да съдържа важни за компанията Ви ключови думи или техни синоними. За съжаление или не, сме в България и ще трябва да ползваме английски преводни думи, но ще трябва да се задоволим с това, поне докато Гугъл започне да превежда перфектно и разбира правилно българското значение на това, което имаме предвид.

Как да изберем ключовите думи за нашия уеб сайт.

Лесно запомнящо се

Изберете домейн с уникално име, което да се помни лесно от клиенти. Така с времето ще успеете да изградите собствен бранд. Например домейнът speedy.bg е много по-добре запомнящ се от transportni-uslugi.com! В същото време не е добра практика да повтаряме вече известни марки, само за да се доближим в търсенето до тях или да се възползваме от грешно написан домейн. Избирането на домейн kokakola.com няма да се приеме добре нито от посетителите Ви, нито от търсачките.

Разширение

Какво до е разширението - .com, .bg, .net, .eu? Кое е подходящо за вашата структура? Първите две може би са перфектни, ако разбира се са свободни и отговарят точно на Вашия бранд. Домейните от първо ниво се увеличават непрестанно и в обръщение влизат и нови форми, като например .tv (което е перфектно, ако сме телевизия), или .shop (което е идеално, ако сме магазин). Все пак да дадем един малък бонус на .com, който всеки браузър ще допише сам, ако напишем името и натиснем control и enter :).

Бързо и лесно

Да изберем име, което се пише лесно и е недвусмислено. Да няма знаци, които се пишат по повече от един начин и които ще трябва да пояснявате, когато го диктувате на някой. Пример е нашия мейл, който имах неблагоразумието да кръстя office и за който без да чакам подкана, казвам, че е с 2 ф. Сега препоръчвам на всички да направят мейла си info, което е съвсем разбираемо и все по-често срещано.

Да се стремим да го направим възможно най-кратко. Това ще помогне да се запомни лесно, както и да се вижда по-добре на визитки и рекламни материали. Също така, при сегашните мобилни версии на сайтовете, няма да искаме когато някой гледа сайта на своя смартфон, да не може да види цялото име, само защото няма място на екрана.

Специални знаци

Да избягваме по възможност долни черти, цифри или други специални знаци, които се разчитат трудно и ще спомогнат името да не се запомня лесно. Ползването на средно тире не се счита за лоша практика, даже посочва на търсачката кои точно са отделните думи в домейна.

Търсене

Препоръчвам търсенето на домейн в български сайтове, за да избегнем някоя машина да ни вземе домейнът или да го направи внезапно по-скъп, само защото внезапно ни е хрумнало някакво гениално име.

Не на последно място - плащайте си навреме домейна, за да не Ви забравят търсачките завинаги.

Фактори, влияещи за по-добро позициониране в търсачките

Уебдизайнбг ЕООД

  • Индивидуален уеб дизайн
  • Уеб сайтове и онлайн магазини с пълен административен панел
  • Прибавяте, редактирате, триете по всяко време
  • Просто и лесно, не са нужни специални умения
  • Имате пълен достъп до сайта: видове, разделения, страници, тесктове, снимки, файлове, контакти
За контакти
гр. София, ж.к. Люлин 6, бл.647
Телефон: 02 927 74 62, Мобилен: 0878 132 123
Facebook Twitter LinkedIn LinkedIn
© Логото на Уебдизайнбг ЕООД WebDesignBG е създадено през 2005 година