WebDesignBG
- Да, ще бъде с модерен дизайн!
0878 132 123
- Да, ще се вижда добре и на смартфона!
02 927 74 62
- Да, ще имате пълен контрол!
0878 132 123
- Да, правили сме подобни на Вашия!
02 927 74 62
- Да, сайта е уникален и e правен за вас!
0878 132 123
- Да, ще го правим докато го харесате!
02 927 74 62
- Да, сайта ще бъде оптимизиран!
0878 132 123
- Да, цената е нормална!
02 927 74 62

ИЗРАБОТКА НА ОНЛАЙН МАГАЗИН

УебДизайнБГ Ви предлага изработване на онлайн магазин за Вашия бинес. Това е професионално софтуерно решение, изцяло съобразено с Вашите нужди и изисквания. Интернет магазинът ще е с изработен за вас уникален дизайн и контролен панел, който е разработен специално за Ваше удобство и улеснение. Представете успешно продуктите си пред хиляди потребители онлайн сега!

Защо Онлайн магазинът е важен за Вашия успех?

Все повече хора пазаруват онлайн днес. Особено ако магазинът се намира далеч от тяхното физическо местоположение. Пазаруването онлайн е все по-безопасно, особено като се има предвид, че всяка стока, закупена през интернет, може да бъде върната в рамките на 7 дни, без да се налагат обяснения за връщането.

За вас ползите са очевидни - не се налага:

 • Да плащате за наем на помещение на магазина
 • Да наемате персонал
 • Складирате стоките физически в склад на магазина
 • Разходите за откриване и поддръжка са значително по-малки

УебДизайнБГ Ви предлагаме достъпни цени за изработката на онлайн магазин от в зависимост от изискваните функционалности и сложността на проекта.

С нас Вие получавате индивидуално софтуерно решение съобразено Вашите нужди и изисквания. Всички онлайн магазини изработени от нас са с уникален дизайн и контролен панел разбработен специално за вас, за да управлявате стоките в магазина, бързо и лесно без нужда от допълнителни средства за последваща поддръжка на сайта.


Изработка на онлайн магазин
Изработка на онлайн магазин

Какво трябва да има един успешен електронен магазин

Домейн и име на магазина

Добра практика е домейнът на онлайн магазина да е кратък, лесен за запомняне, с ясно послание, по възможност да съдържа ключова дума, по която искате да Ви намират. Добре е да имате запомнящ се слоган, за да могат посетителите да Ви асоциират и с него.

Анализ на бизнеса и конкуренцията

Първата стъпка в изработката на онлайн магазин е анализирането на бизнеса и конкуренцията. Трябва да се определят целите на бизнеса, мисията и визията на онлайн магазина и да се проучи конкуренцията в тази област

Дизайн на интернет магазина

Дизайнът на Вашия електронен магазин ще бъде съобразен изцяло с Вашите нужди и изисквания, като се стремим да следим тенденциите в онлайн представянето на подобните на Вашия бизнес сайтове. Ще се вижда подходящо на всякакви устройства - смартфони, таблети, малки монитори и други, със своята съвместимост за различни устройства (responsive design), като на различните монитори ще се вижда цялото съдържание - текстове, снимки, видеа. Уебдизайнбг ще проектира дизайн, който е лесен за навигация, атрактивен и професионален.

При изработката на дизайна на Вашия онлайн магазин ще се постараем да покажем Вашите силни страни и Вашите успешни практики

Повече за дизайнът на уебсайт ще намерите тук.

Видове и разделения на продуктите в електронния магазин

Видовете продукти трябва винаги да са видими, защото входната страница на сайта Ви, тоест тази, в която посетителите влизат първо, може и да не е Вашата първа страница, а например страница на някой конкретен продукт. Затова е добре посетителите на Вашия магазин, да виждат разделенията на продуктите ясно и отчетливо.

Всяка категорийна страница с продукти е добре да има кратко уникално описание, което да не се повтаря с това на други категории продукти. Добре е в страницата на даден вид да се вижда това описание, както и продуктите от съответната категория.

Ние от УебДизайнБГ не препоръчваме ползването на категоризация и видове и разделения на повече от две нива, тъй като това затруднява както посетителите на магазина Ви, така и възможността на търсещите машини, да обходят сайта Ви и да запомнят структурата му.

Продуктите в интернет магазина

Препоръчваме Ви електронният магазин да има категоризация на до 2 нива, като всяка категория от първо ниво има не повече от 10 подкатегории, за да става лесно ориентирането на посетителите в категориите. Съдържанието в отделните категории не трябва да се дублира, а във всяка от тях да излизат различни продукти. Така създаваме уникални отделни страници в сайта, като всяка от тях има своето значение и собствена тежест за търсачките.

Ако главните категории на сайта не са голям брой, е добра практика да ги покажем на началната страница. Разбира се, показването на специални промоции е желателно, но не е добре те да са голям брой. За да покажем, че те действително са специални оферти, а не просто сме избрали случайни продукти от многото налични. Снимките са от основно значение, все пак една снимка говори доста повече от едно-две изречения.

Разбира се, всеки продукт в онлайн магазина, трябва да има собствена страница в сайта, на която ясно да е посочена цената му, да има уникално текстово описание и качествени снимки на конкретния продукт. Важно е продуктовите страници да вдъхват доверие и да подтикват посетителя към действие, тоест закупуване на продукта.

Други препоръки за съдържанието на продукт:

 • Задължително наличие на снимка на всеки продукт.
 • Тук се съобразяваме най-важните характеристики, които биха накарали посетителя да купи продукта, да са отгоре.
 • В детайла на продукт да е показана цялата информация за него. Включително описания, основни и допълнителни характеристики.
 • Допълнителна информация за продукта, която помага на посетителите да се убедят в пложителните му качества.
 • Допълнителни снимки на продукта.
 • Наличие на собствени видеа или публични такива, за които сме сигурни, че имаме права да ползваме в нашия сайт.
 • Информация за категориите, производителя или другите класификации, в които участва продукта.
 • Цената на продукта - голяма, ясна, хващаща окото. Да не забравяме, че най-важния мотив за покупка на една стока е цената.
 • Информация за разходите за придобиване, ако има допълнителни такива освен цената.
 • Списък с подобни продукти.
 • Списък със свързани продукти.
 • Търсачка на сайта за лесно намиране на продукта, който търсим. Да ценим времето на нашите посетители и да им помогнем бързо да намерят търсения продукт. За да не ги пратим на друг сайт, а да ги задържим в нашия.

Търсачка в интернет магазина

Търсачката е задължителна част за един интернет магазин, за да може посетителите, които нямат време да обикалят по “дървото на продуктите", да могат бързо и лесно да намерят търсения продукт.

Новини и статии

Статиите за вашия бизнес са от съществено значение за търсачките. Ако например продаваме обувки и имаме 100 продукта в сайта си, е много възможно някои от тях да се дублират с подобни модели в други сайтове. Но ако имаме и статия със заглавие "Какви обукви са модерни тази пролет" или "Как се изработка саята на една обувка", това ще придаде допълнителна тежест на сайта, с което се надяваме търсачката да си каже "Този сайт действително е за обувки"

Още за ключовите думи и мета таговете в един уебсайт.

Редовното обновяване на сайта с новини и статии, касаещи сектора, в който продавате, е от особено важно значение за търсещите машини. Ако например продавате интернет страници, колкото повече статии за интернет страници имате в сайта си, толкова по-добре ще убедите търсачките, че в този сайт могат да намерят точно това и да се класирате добре по важните ключовите думи от Вашата ниша. Новините и статиите, разбира се, трябва да са с уникално и информативно съдържание, в което Вие да покажете своите експертни знания и да спечелите доверието на читателя, за да го превърнете във Ваш клиент.

Други важни текстове на един електронен магазин:

 • За фирмата. Включително фирмени данни, седалище, адреси, телефони и други начини за връзка с нас.
 • Електронен магазин. Информация за сайта, съдържание и цели на магазина.
 • Физически или верига магазини. Цялостна информация за наличните магазини, където могат да се купят нашите продукти. Включително реални снимки и всички данни за контакт за всеки магазин.
 • Начини за плащане.
 • Време и срокове за доставка.
 • Условия за ползване на сайта.
 • Условия за рекламация и връщане.

Форми за обратна връзка и контакти

В долната част на сайта да поставим данни за бърз контакт. Има посетители, които не искат да ровят в сайта, а да ви се обадят и да питат каквото ги интересува.

Форма за контакт, чрез която същите тези посетители, които не желаят да търсят, но не желаят и да ви се обадят, ще се свържат с Вас по мейла.

В страницата за контакт трябва задължително да присъстват всичките ви фирмени данни.

Функционалности за потребителите на сайта

Форми за регистрация, забравена парола, смяна на парола. Достъп до направените вече поръчки, възможност за изход.

Кошницата за пазаруване (shopping cart). Прибавяне на повече от един продукт в кошницата, Възможност за редакция, премахване на продукти от кошницата. Възможност за продължаване на пазаруването след прибавяне на продукт в нея.

Начини на плащане

Изберете различните начини за плащане в електронния магазин, в зависимост от потребителската аудитория на сайта и нейните очаквания. Например, ако продавате екскурзии, посетителите ще се радват да резервират с кредитна или дебитна карта, за да не губят излишно време. Ако пък продавате авточасти втора употреба, те ще искат вероятно да платят с наложен платеж, като ползват и опция от типа “провери преди да платиш".

УебДизайнБГ може да имплементира във Вашия онлайн магазин разнообразни начини на плащане, които да удовлетворят различна аудитория.

Интеграция на метод на доставка

Може да включва изчисление на цената за доставка, както и бърз начин за избор на актуален адрес или офис на куриер.

Оптимизация на онлайн магазин

Оптимизацията за търсачки е ключова за успеха на онлайн магазина. Съдържание, съдържание и пак съдържание. Качественото съдържание, съдържащо нужните ключови думи оказва огромно влияние върху позиционирането на Вашия сайт в Google и Yandex, Bing, Yahoo и всички останали интернет търсачки.

Фокусирайте се върху нуждите на Вашите клиенти и въпроса “Как мога да предоставя по-добра услуга на потребителя?" - всяка дребно подобрение и усилията вложени от вас ще окажат ефект в дългосрочен план и са важни за успеха на Вашия е-магазин.

След като е изработен Вашият онлайн магазин, следва да се проведат и различни тестове на всички негови функции, както и да се предприемат стъпки за подобряване на работата на сайта.

Още за оптимизацията на онлайн магазин.

Административен панел за управление на електронния магазин

Онлайн магазинът трябва да има система за лесно и бързо управление на всички статии, продукти, категории, текстове, снимки, файлове и други части на уебсайта.

Сигурност и защита

Онлайн магазинът трябва да има високо ниво на сигурност и защита, за да се предотвратят хакерски атаки и кражба на данни на клиентите. Това може да се постигне чрез използване на SSL сертификати, защитени пароли и други мерки за сигурност.

Редовно и своевременно подновяване

Онлайн магазинът трябва да се поддържа и актуализира редовно. Това може да включва добавяне на нови продукти, актуализация на цените, обновяване на дизайна и други подобрения

Администрация на електронен магазин

Контролният панел за управление на Вашия сайт ще включва прибавяне, редакция, изтриване на:

 • Всички категории на продуктите.
 • Всички производители или други разделения на продуктите.
 • Всички продукти в магазина.
 • Всички статии, новини и други текстови страници.
 • Всички потребители на сайта.
 • Всички пристигнали поръчки.
 • Всички други специфични текстове, които се намират на специфични места в сайта, като например данните за контакт, телефона в горната или долната част на сайта.

Цялостна поддръжка онлайн магазина от УебДизайнБГ.

Каква е цената за изработка на онлайн магазин?

Предлагаме ви изработка на онлайн магазин на разумна цена, която включва базов интернет магазин, който е напълно функционален и не се нуждае от никакви допълнения, за да може да стартирате Вашия бизнес. Цена за изработка на онлайн магазин от УебДизайнБГ

Доверете се на опита ни

Изработката на онлайн магазин е сложен процес, който изисква професионализъм и опит в тази област. Затова е важно да се работи с квалифицирани специалисти, които да помогнат да се постигнат целите на бизнеса. С над 10 години опит в разработката на онлайн магазини, екипа на УебДизайнБГ знае как да отговори на Вашите очаквания и да създаде Вашия нов електронен магазин. Може да разчитате на нас и за изработването на сайта и последващата поддръжка. Защото сайтовете ни са хубави, а не са и скъпи! Ако имате въпроси, свързани с нашата работа, не се колебайте да се свържете с нас на 0878 132 123!


Оферта за изработка на онлайн магазин

ОНЛАЙН МАГАЗИНИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ НАС

Уебдизайнбг ЕООД

 • Индивидуален уеб дизайн
 • Уеб сайтове и онлайн магазини с пълен административен панел
 • Прибавяте, редактирате, триете по всяко време
 • Просто и лесно, не са нужни специални умения
 • Имате пълен достъп до сайта: видове, разделения, страници, тесктове, снимки, файлове, контакти
За контакти
гр. София, ж.к. Люлин 6, бл.647
Телефон: 02 927 74 62, Мобилен: 0878 132 123
Facebook Twitter LinkedIn LinkedIn
© Логото на Уебдизайнбг ЕООД WebDesignBG е създадено през 2005 година